g
Printer Friendly Version

editor  
BellaOnline's Body Care Editor
 

The Stress Quiz

Health professionals warn us that there are two types of stress. There is good stress that keeps you alert and energized. Good stress is the type of stress that keeps you moving at work or performing in a play or athletic competition. And of course there is the bad stress. Bad stress is characterized as long term and has a lasting effect on the body and mind. Learn how much you know about stress by taking this short quiz.

Stress Quiz

1. Which of these situations is prone to causing bad stress?
a. New Marriage
b. Getting Divorced
c. Pregnancy
d. Losing your job

Answer: All the above cause long term stress on the body and mind and are very negative.

2. Which of these situations might be considered good stress?
a. Child is trapped under a car and you find the strength to lift it.
b. You see a car headed your way and bolt out of the way
c. You are running a marathon
d. Planning a birthday party for spouse

Answer: All the above are considered good stress. They are short term stress situations that produce a jolt of energy or boost awareness in a positive way.

3. Which is a typical sign of stress?
a. No energy
b. Very forgetful
c. Trouble sleeping
d. Headaches

Answer: All the above are signs of depression and anxiety which are connected to stress overload.

4. Stress can cause . . .
a. Obesity
b. High blood pressure
c. Heart disease
d. Skin problems

Answer: All the above: Research shows that long terms stress causes many serious health problems.


5. Is there any way to handle stress effectively?
a. No, you just have to grin and bear the stress if you want to survive
b. Yeah. Food is the best cure for stress
c. A few alcohol drinks and a cigarette should handle the problem
d. Yes, developing a positive attitude helps

Answer: d, is the correct answers to the question. Take the time to see the funny side of the situation. In addition, getting enough sleep and exercise hopes you cope with stress.

6. What is the best way to relax quickly when faced with a stressful situation?
a. Take a few deep breaths and stretch out your body
b. Run away as fast as you can
c. Scream
d. Smoke a cigarette

Answers: The answers a. If you are feeling stressed taking a few deep breaths makes your breathing slower and relax tense muscles in the body.

7. According to research which is a good stress reducer?
a. Listening to favorite music
b. A quick nap
c. Talking it over with friends
d. Reading a good book

Answer: All the answers are correct and help people cope with stress.

8. How many women develop bad stress every day?
a. Millions
b. Only the weak
c. A few
d. Only men develop bad stress

Answer: A is the answer to the question.

9.Aromatherapist believe certain scents like lavender or peppermint help people cope with stress...
a. That's ridiculous
b. Yes
c. No
d. Only for some people

Answer: B is the correct answer. Certain scents help reduce stress levels in the body.

10. The best way to deal with stress in the long run is to...
a. Review your lifestyle
b. Acknowledge that you are stressed
c. Get a complete physical checkup
d. Make a few simple changes to improve lifestyle

Answer: Research shows that reviewing your lifestyle and understanding that you are stressed are important. Then it is advisable to get a medical checkup concerning any unpleasant symptoms and then proceed to make important change to improve your lifestyle.


Self Scoring Stress Quiz


Sources
American Institute of Stress
www.stress.org

Body Care Site @ BellaOnline
View This Article in Regular Layout

Content copyright © 2013 by BB Lee. All rights reserved.
This content was written by BB Lee. If you wish to use this content in any manner, you need written permission. Contact BB Lee for details.



| About BellaOnline | Privacy Policy | Advertising | Become an Editor |
Website copyright © 2014 Minerva WebWorks LLC. All rights reserved.


BellaOnline Editor