g
Printer Friendly Version

editor  
BellaOnline's Meditation Editor
 

Zitmeditatie - kinderen - stilte periode

Nederlands - Voorstellingswereld

Als je nu overgaat naar het onderdeel stil zitten van de meditatie oefening, vraag de kinderen dan om hun ogen te sluiten en zich voor te stellen dat er in de tuin een bijzonder hondje staat, dat kan spreken en hen een verhaal over de wereld gaat vertellen.

De sprekende hond vertelt dat hij alle dieren ter wereld vertegenwoordigt en wenst dat alle mensen in harmonie leven met elkaar, met de dieren en met de natuurlijke omgeving waarin we leven. We zijn immers allemaal afhankelijk van de natuur voor de lucht die we inademen, het water dat we drinken en het voedsel dat we eten.

Stilte periode

Het sprekende hondje gaat nu zitten, rolt zichzelf op, sluit zijn ogen en vraagt de kinderen om met hem een paar minuten rustig na te denken over hoe ze vriendelijk en zorgzaam om kunnen gaan met elkaar, met de dieren en met alles op aarde.

De kinderen zijn nu waarschijnlijk allemaal rustig en ontspannen. Als de groep weer in beweging komt, vraag je iedereen om je na te doen met een keer diep inademen, uitademen, opstaan en uitrekken.

Herinner de kinderen eraan dat ze deze meditatie elke keer kunnen doen als ze er behoefte hebben om tot rust te komen, of rustig na te denken over een probleem thuis, op school of met anderen.

Zitmeditatie onderwijzen aan kinderen - regelmatige ademhaling

Dutch - Nederlands

gebonden uitgave van:
"Fundamentele bewegingen voor kinderen met dansjes, meditaties en yoga" door Susan Kramer - 16 ritmische, basale, motorische vaardigheden, 9 dansjes, 9 meditaties vor ontspanning en 15 zacht bewegende yoga houdingen voor kinderen van alle leeftijden en bekwaamheden. Volledig ge´llustreerd, 108 pagina's.

Article by Susan Kramer. Nederlandse vertaling door Stan Schaap.

Sign up below for our regular newsletter to get the latest updates from the Meditation site.


Meditation Site @ BellaOnline
View This Article in Regular Layout

Content copyright © 2013 by Susan Helene Kramer. All rights reserved.
This content was written by Susan Helene Kramer. If you wish to use this content in any manner, you need written permission. Contact Susan Helene Kramer for details.| About BellaOnline | Privacy Policy | Advertising | Become an Editor |
Website copyright © 2015 Minerva WebWorks LLC. All rights reserved.


BellaOnline Editor