logo
g Text Version
Beauty & Self
Books & Music
Career
Computers
Education
Family
Food & Wine
Health & Fitness
Hobbies & Crafts
Home & Garden
Money
News & Politics
Relationships
Religion & Spirituality
Sports
Travel & Culture
TV & Movies

dailyclick
Bored? Games!
Nutrition
Postcards
Take a Quiz
Rate My Photo

new
European Travel
Action Movies
Bible Basics
Houseplants
Romance Movies
Creativity
Family Travel


dailyclick
All times in EST

Full Schedule
g
g Body Care Site

BellaOnline's Body Care Editor

g

The Stress Quiz


Health professionals warn us that there are two types of stress. There is good stress that keeps you alert and energized. Good stress is the type of stress that keeps you moving at work or performing in a play or athletic competition. And of course there is the bad stress. Bad stress is characterized as long term and has a lasting effect on the body and mind. Learn how much you know about stress by taking this short quiz.

Stress Quiz

1. Which of these situations is prone to causing bad stress?
a. New Marriage
b. Getting Divorced
c. Pregnancy
d. Losing your job

Answer: All the above cause long term stress on the body and mind and are very negative.

2. Which of these situations might be considered good stress?
a. Child is trapped under a car and you find the strength to lift it.
b. You see a car headed your way and bolt out of the way
c. You are running a marathon
d. Planning a birthday party for spouse

Answer: All the above are considered good stress. They are short term stress situations that produce a jolt of energy or boost awareness in a positive way.

3. Which is a typical sign of stress?
a. No energy
b. Very forgetful
c. Trouble sleeping
d. Headaches

Answer: All the above are signs of depression and anxiety which are connected to stress overload.

4. Stress can cause . . .
a. Obesity
b. High blood pressure
c. Heart disease
d. Skin problems

Answer: All the above: Research shows that long terms stress causes many serious health problems.


5. Is there any way to handle stress effectively?
a. No, you just have to grin and bear the stress if you want to survive
b. Yeah. Food is the best cure for stress
c. A few alcohol drinks and a cigarette should handle the problem
d. Yes, developing a positive attitude helps

Answer: d, is the correct answers to the question. Take the time to see the funny side of the situation. In addition, getting enough sleep and exercise hopes you cope with stress.

6. What is the best way to relax quickly when faced with a stressful situation?
a. Take a few deep breaths and stretch out your body
b. Run away as fast as you can
c. Scream
d. Smoke a cigarette

Answers: The answers a. If you are feeling stressed taking a few deep breaths makes your breathing slower and relax tense muscles in the body.

7. According to research which is a good stress reducer?
a. Listening to favorite music
b. A quick nap
c. Talking it over with friends
d. Reading a good book

Answer: All the answers are correct and help people cope with stress.

8. How many women develop bad stress every day?
a. Millions
b. Only the weak
c. A few
d. Only men develop bad stress

Answer: A is the answer to the question.

9.Aromatherapist believe certain scents like lavender or peppermint help people cope with stress...
a. That's ridiculous
b. Yes
c. No
d. Only for some people

Answer: B is the correct answer. Certain scents help reduce stress levels in the body.

10. The best way to deal with stress in the long run is to...
a. Review your lifestyle
b. Acknowledge that you are stressed
c. Get a complete physical checkup
d. Make a few simple changes to improve lifestyle

Answer: Research shows that reviewing your lifestyle and understanding that you are stressed are important. Then it is advisable to get a medical checkup concerning any unpleasant symptoms and then proceed to make important change to improve your lifestyle.


Self Scoring Stress Quiz


Sources
American Institute of Stress
www.stress.org
Add The+Stress+Quiz to Twitter Add The+Stress+Quiz to Facebook Add The+Stress+Quiz to MySpace Add The+Stress+Quiz to Del.icio.us Digg The+Stress+Quiz Add The+Stress+Quiz to Yahoo My Web Add The+Stress+Quiz to Google Bookmarks Add The+Stress+Quiz to Stumbleupon Add The+Stress+Quiz to Reddit



 



RSS | Related Articles | Editor's Picks Articles | Top Ten Articles | Previous Features | Site Map


For FREE email updates, subscribe to the Body Care Newsletter


Past Issues


print
Printer Friendly
bookmark
Bookmark
tell friend
Tell a Friend
forum
Forum
email
Email Editor


Content copyright © 2014 by BB Lee. All rights reserved.
This content was written by BB Lee. If you wish to use this content in any manner, you need written permission. Contact BB Lee for details.

g


g features
Clorox Care Concepts Germicidal Non-Bleach Wipes

Stress-Free Holiday Tips

Purell Advanced Hand Sanitizer Aloe Review

Archives | Site Map

forum
Forum
email
Contact

Past Issues
memberscenter


vote
Poetry
Daily
Weekly
Monthly
Less than Monthly



BellaOnline on Facebook
g


| About BellaOnline | Privacy Policy | Advertising | Become an Editor |
Website copyright © 2014 Minerva WebWorks LLC. All rights reserved.


BellaOnline Editor