logo
g Text Version
Beauty & Self
Books & Music
Career
Computers
Education
Family
Food & Wine
Health & Fitness
Hobbies & Crafts
Home & Garden
Money
News & Politics
Relationships
Religion & Spirituality
Sports
Travel & Culture
TV & Movies

dailyclick
Bored? Games!
Nutrition
Postcards
Take a Quiz
Rate My Photo

new
European Travel
Action Movies
Bible Basics
Houseplants
Romance Movies
Creativity
Family Travel


dailyclick
All times in EST

Clairvoyance: 08:00 PM

Full Schedule
g
g Meditation Site

BellaOnline's Meditation Editor

g

Anneke en Hans leren een ontspanningsmeditatie


In dit verhaal volgen we Anneke en Hans als ze een naburige wei verkennen en van moeder natuur een nieuwe manier van mediteren leren.

Op een bijzonder warme voorjaarsmiddag besloot de tweeling om na schooltijd door een naburig park te wandelen in de richting van een wei naast een kleine geitenboerderij. De lessen waren echt inspannend geweest en Anneke en Hans waren het erover eens dat ze eerst wat moesten ontspannen voordat ze naar huis gingen.

Toen ze uit het park kwamen, zagen ze dat de wei in een kleurig bed van wilde paarse orchideeën en gele ratelaars aan het veranderen was. Ze konden het niet laten om de nieuwe bloei eens van dichtbij te bekijken.

Toen ze een tijdje over een smal wildspoor van platgetrapt gras hadden gelopen werd de tweeling moe en warm en besloot te gaan liggen. Ze strekten zich alle twee uit op hun rug en keken omhoog naar de witte wolkslierten die eruit zagen als katoenpluisjes die tegen de achtergrond van de blauwe lucht voorbij dreven.

Anneke merkte op dat terwijl ze daar zo stil lagen, kijkend naar de voorbijdrijvende wolken en luisterend naar de tjirpende vogels in de bomen verderop, ze zich ontspannen en zelfs verfrist begon te voelen. De problemen van school leken al een vage herinnering te worden.

Hans was het met haar eens en de tweeling bleef nog zo’n goede 10 minuten in het grasland liggen voordat ze opstond en het pad door het park naar huis volgde.

De week daarop, toen Hans in zijn slaapkamer zat te studeren, had hij dringend behoefte om even te rusten. Hij herinnerde zich hoe ontspannend het liggen in het gras van de wei was geweest.

Daarom strekte hij zich op zijn bed uit op zijn rug, sloot zijn ogen en ging in gedachten terug naar de wei. Hij herinnerde hoe de warme zon zijn lichaam had laten ontspannen en het tjirpen van de vogels zijn geest van problemen had verlost. Weldra voelde hij zich vredig en uitgerust.

Sinds die keer dat hij ‘ontspanningsmeditatie’ op zijn bed had beoefend, heeft Hans, als hij moe is en onder druk staat, vaak de tijd genomen om van deze korte meditaties te genieten, waarbij hij uitrust en in gedachten teruggaat naar de bloemen en vogels in de wei.

Opmerking: de personages en verhalen zijn verzonnen, maar de meditatielessen zijn echt.

Anneke and Hans leren mediteren - inleiding
1. Anneke en Hans leren een dansmeditatie in het park
2. Anneke en Hans leren een ontspanningsmeditatie in de wei
3. Anneke en Hans leren een zitmeditatie aan het strand
4. Anneke en Hans leren een loopmeditatie langs de vaart
5. Anneke en Hans leren een les over instant meditatie en zachtmoedigheid

Anneke and Hans Meditation Stories in English

gebonden uitgave van:
"Fundamentele bewegingen voor kinderen met dansjes, meditaties en yoga" door Susan Kramer - 16 ritmische, basale, motorische vaardigheden, 9 dansjes, 9 meditaties voor ontspanning en 15 zacht bewegende yoga houdingen voor kinderen van alle leeftijden en bekwaamheden. Volledig geïllustreerd, 108 pagina's.

Opmerking: de personages en verhalen zijn verzonnen, maar de meditatielessen zijn echt.

Verhalen en foto’s - Susan Helene Kramer
Vertaald uit het Engels door Stan Schaap

Sign up below or in the right-hand column for our meditation site newsletter. It only requires your email address and is never given out or sold to anyone. If at any time you wish to stop receiving it, each newsletter contains a link to unsubscribe. Each person must sign up themselves. We can't sign up for you. It is an easy way to keep abreast of new articles on the meditation site. Make meditation part of your daily routine and let the bellaonline meditation articles help you select just what kind of meditation is right for you, whether you are a child, teen, or adult, a beginner, or advanced practitioner.

Article by Susan Helene Kramer


Add Anneke+en+Hans+leren+een+ontspanningsmeditatie to Twitter Add Anneke+en+Hans+leren+een+ontspanningsmeditatie to Facebook Add Anneke+en+Hans+leren+een+ontspanningsmeditatie to MySpace Add Anneke+en+Hans+leren+een+ontspanningsmeditatie to Del.icio.us Digg Anneke+en+Hans+leren+een+ontspanningsmeditatie Add Anneke+en+Hans+leren+een+ontspanningsmeditatie to Yahoo My Web Add Anneke+en+Hans+leren+een+ontspanningsmeditatie to Google Bookmarks Add Anneke+en+Hans+leren+een+ontspanningsmeditatie to Stumbleupon Add Anneke+en+Hans+leren+een+ontspanningsmeditatie to Reddit
RSS | Related Articles | Editor's Picks Articles | Top Ten Articles | Previous Features | Site Map


For FREE email updates, subscribe to the Meditation Newsletter


Past Issues


print
Printer Friendly
bookmark
Bookmark
tell friend
Tell a Friend
forum
Forum
email
Email Editor


Content copyright © 2014 by Susan Helene Kramer. All rights reserved.
This content was written by Susan Helene Kramer. If you wish to use this content in any manner, you need written permission. Contact Susan Helene Kramer for details.

g


g features
Setting the Tone for Meditation

Meditation to Promote a Saintly Life

Interfaith Meditation Outline

Archives | Site Map

forum
Forum
email
Contact

Past Issues
memberscenter


vote
Poetry
Daily
Weekly
Monthly
Less than MonthlyBellaOnline on Facebook
g


| About BellaOnline | Privacy Policy | Advertising | Become an Editor |
Website copyright © 2014 Minerva WebWorks LLC. All rights reserved.


BellaOnline Editor