logo
g Text Version
Beauty & Self
Books & Music
Career
Computers
Education
Family
Food & Wine
Health & Fitness
Hobbies & Crafts
Home & Garden
Money
News & Politics
Relationships
Religion & Spirituality
Sports
Travel & Culture
TV & Movies

dailyclick
Bored? Games!
Nutrition
Postcards
Take a Quiz
Rate My Photo

new
European Travel
Action Movies
Bible Basics
Houseplants
Romance Movies
Creativity
Family Travel


dailyclick
All times in EST

Full Schedule
g
g Meditation Site

BellaOnline's Meditation Editor

g

Anneke en Hans leren een zitmeditatie


Het is zaterdagmorgen en Anneke en Hans klauteren op hun fiets. Ze willen het fietspad van bakstenen in visgraatpatroon gaan volgen dat drie kilometer lang door de duinen slingert en aan zee uitkomt.

Links en rechts langs het pad passeren ze eikenbossen en dan weer open weiden, met af en toe een vennetje omringd door grassen, riet en lisdodde. Veel eenden en andere vogels huizen het hele jaar door in dit duinlandschap of verblijven er tijdelijk op hun vogeltrek.

Anneke ontdekt een nieuwe familie wilde eenden met hun veelkleurige mannetjes en geelbruine vrouwtjes. Hans ziet een groep meerkoet mannetjes en vrouwtjes met hun witte voorhoofd en zwarte lijf. Dan ziet de tweeling plots een aalscholver laag overvliegen, die met een lange dunne tak in zijn snavel terugkeert naar zijn nest in het midden van een grote vijver.

Hans en Anneke pauzeren niet lang op hun tocht vandaag, want ze willen graag snel naar het strand. Op het vlakke wijde zandstrand dat heel geleidelijk uit zee oprijst willen ze schelpjes verzamelen voor kunstwerkjes.

Als ze bijna bij hun bestemming zijn houden ze een wedstrijdje wie er het eerste is, terwijl ze de laatste hoge duinhelling begroeid met helmgras op- en weer afrijden. Plotseling moeten ze stoppen als het stenen fietspad ineens ophoudt in het rulle zand.

Hun ogen moeten zich even aanpassen om de horizon van de zee te kunnen zien, die nauwelijks te onderscheiden is van de grijsblauwe lucht erboven.

Buiten adem zetten Hans en Anneke hun fiets op slot tegen de handige houten reling aan het eind van het fietspad. Dan gaan ze even zitten uitrusten aan de voet van het duin dat op zee uitkijkt.

Omdat ze stil en rustig zijn, komt een zeemeeuw heel dichtbij. Aan de rand van het water zien ze golven van een halve meter hoog het strand opspoelen en door de zwaartekracht weer terugvloeien. Toch staat hun zeemeeuw vriend, ‘Manus Meeuw’ zoals ze hem noemen, stevig in het water dat het strand op spoelt.

De twee kinderen maken van de gelegenheid gebruik om rechtop te zitten en net te doen of ze een zeemeeuw zijn. Terwijl de golven regelmatig aanrollen en terugvloeien, vindt hun ademhaling heel natuurlijk zijn eigen gelijkmatige beweging.

Na een minuut of zo zijn Anneke en Hans weer uitgerust en rennen ze naar de rand van het water, achter hun nieuwe meeuwenvriendje aan. Maar ze kunnen alleen nog maar een glimp van zijn witte buik opvangen als hij wegschiet over zee.

Ze richten hun aandacht nu weer op het verzamelen van de schelpen, waarvoor ze gekomen zijn. Ze rapen een paar handen vol van de schelpen die ze bijzonder vinden bij elkaar. Met de schelpen in hun rugzak lopen ze weer naar hun fiets en zo keren broer en zus terug naar huis.

Maar de gebeurtenissen van die dag met Manus Meeuw aan zee zijn niet vergeten. Tot op de dag van vandaag, als de twee even moeten uitrusten, nemen ze een paar minuten de tijd om stil te zitten, terwijl hun ademhaling regelmatig in- en uitstroomt, zoals de golven die steeds maar weer het strand opspoelen en terugvloeien naar zee.

Opmerking: de personages en verhalen zijn verzonnen, maar de meditatielessen zijn echt.

Anneke and Hans leren mediteren - inleiding
1. Anneke en Hans leren een dansmeditatie in het park
2. Anneke en Hans leren een ontspanningsmeditatie in de wei
3. Anneke en Hans leren een zitmeditatie aan het strand
4. Anneke en Hans leren een loopmeditatie langs de vaart
5. Anneke en Hans leren een les over instant meditatie en zachtmoedigheid

Anneke and Hans Stories in English

gebonden uitgave van:
"Fundamentele bewegingen voor kinderen met dansjes, meditaties en yoga" door Susan Kramer - 16 ritmische, basale, motorische vaardigheden, 9 dansjes, 9 meditaties voor ontspanning en 15 zacht bewegende yoga houdingen voor kinderen van alle leeftijden en bekwaamheden. Volledig geďllustreerd, 108 pagina's.

Opmerking: de personages en verhalen zijn verzonnen, maar de meditatielessen zijn echt.

Verhalen en foto’s - Susan Helene Kramer
Vertaald uit het Engels door Stan Schaap

Sign up below or in the right-hand column for our meditation site newsletter. It only requires your email address and is never given out or sold to anyone. If at any time you wish to stop receiving it, each newsletter contains a link to unsubscribe. Each person must sign up themselves. We can't sign up for you. It is an easy way to keep abreast of new articles on the meditation site. Make meditation part of your daily routine and let the bellaonline meditation articles help you select just what kind of meditation is right for you, whether you are a child, teen, or adult, a beginner, or advanced practitioner.

Article by Susan Helene Kramer

Add Anneke+en+Hans+leren+een+zitmeditatie to Twitter Add Anneke+en+Hans+leren+een+zitmeditatie to Facebook Add Anneke+en+Hans+leren+een+zitmeditatie to MySpace Add Anneke+en+Hans+leren+een+zitmeditatie to Del.icio.us Digg Anneke+en+Hans+leren+een+zitmeditatie Add Anneke+en+Hans+leren+een+zitmeditatie to Yahoo My Web Add Anneke+en+Hans+leren+een+zitmeditatie to Google Bookmarks Add Anneke+en+Hans+leren+een+zitmeditatie to Stumbleupon Add Anneke+en+Hans+leren+een+zitmeditatie to Reddit
RSS | Related Articles | Editor's Picks Articles | Top Ten Articles | Previous Features | Site Map


For FREE email updates, subscribe to the Meditation Newsletter


Past Issues


print
Printer Friendly
bookmark
Bookmark
tell friend
Tell a Friend
forum
Forum
email
Email Editor


Content copyright © 2014 by Susan Helene Kramer. All rights reserved.
This content was written by Susan Helene Kramer. If you wish to use this content in any manner, you need written permission. Contact Susan Helene Kramer for details.

g


g features
Meditation to Promote a Saintly Life

Interfaith Meditation Outline

Be an Example for Children in Meditation

Archives | Site Map

forum
Forum
email
Contact

Past Issues
memberscenter


vote
Poetry
Daily
Weekly
Monthly
Less than MonthlyBellaOnline on Facebook
g


| About BellaOnline | Privacy Policy | Advertising | Become an Editor |
Website copyright © 2014 Minerva WebWorks LLC. All rights reserved.


BellaOnline Editor